dijous, 15 de febrer del 2007

COMENÇA L'ANY DEL CENTENARI


Aquest 2007 que acabem d’estrenar és l’any del centenari de l’Escoltisme Mundial. Ara fa 100 anys que Sir Baden Powell va organitzar el primer campament experimental per a 20 nois a la Illa de Brownsea, a Anglaterra. Avui dia, l’Escoltisme és un milió de vegades més gran i involucra a nenes i nenes, nois i noies, homes i dones de totes les races, de totes les religions, de totes les cultures i de gairebé tots els països del món.

El moviment educatiu més gran del planeta commemorarà el seu aniversari amb una gran celebració i amb un munt d’activitats que implicaran totes les associacions que en formen part.

Escoltes Catalans, com a entitat membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge de Catalunya, participarà de totes les activitats. Per començar, l’AE L’Espiga, l’AE Can Baró i l’AE Galzeran, aniran a la 21ena edició de la Jamboree Escolta Mundial, que tindrà lloc a Chelnsford, a prop de Londres, del 27 de juliol al 8 d’agost. Els joves tindran la possibilitat de conviure amb escoltes d’arreu del món (prop de 150 països) i podran conèixer les diverses formes d’entendre l’escoltisme dels centenars d’associacions que conformen el panorama mundial.

A banda, durant l’any també s’organitzarà la Caravana per la Pau i les Accions per la Pau, de les quals anirem informant a mida que es realitzin.

Per començar a fer un tastet del que vindrà, ja es pot veure el vídeo de presentació de la 21ena Jamboree creat per el World Scout Boureau. Podeu veure’l clicant aquí, i si voleu també el podeu descarregarar al vostre ordinador en el següent web.